Aquest emblema de l'Eixample encara una segona vida amb una modernització prudent sota la propietat de Som Essència.

Va tancar el passat setembre, però hi ha locals que tenen un perfil popular massa volgut per deixar-los morir. L'històric Bar Bauma (Roger de Llúria, 124) acaba de reobrir la seva icònica marquesina a Roger de Llúria amb Diagonal. El propietari del bar-restaurant, Joan Altarriba, l'ha traspassat al grup de restauració Som Essència, propietaris de Bestial, Barraca i Agua. Segons Altarriba, el traspàs s'ha fet "amb la condició que el bar continuï en mans d'algú que tingui els mateixos valors que nosaltres".

Els valors del Bar Bauma no són altres que els de la quotidianitat i els de l'ús diari. Obert just després de la Segona Guerra Mundial, va ser un dels primers locals de pública concurrència moderns de l'Eixample (i segons li vaig dir a Altarriba, va ser el primer bar de la ciutat que va tenir un televisor de cara al client). Durant la dècada dels noranta i principis del 2000, es va convertir en una tertúlia d'escriptors: et podies trobar Quim Monzó, Joan de Sagarra o Marsé, però en realitat l'important era la calma que transmetia el bar, en un enclavament estratègic, i poder capgirar-se un bon esmorzar o un menú del dia decent i abundant.

Bauma significa "abric rocós en una cova natural poc profunda en la qual penetra la claredat". I la fenedura de l'entrada fosca, sota el cartell icònic i entre parets pètries, continua prometent això. Segons la direcció de Som Essència, la modernització del local ha estat quirúrgica. "La renovació de l'interiorisme ha estat molt prudent, deixem la barra intacta i també el detall de la carabela de ceràmica damunt la cafetera", expliquen. No canvia l'horari intensiu: tots els dies de 9 a 23 h, "per atendre un perfil de client que abasta d'avis a nets, i on tothom et conta la seva història amb el bar quan torna a entrar", diuen satisfets.

També han mantingut l'oferta d'esmorzars que era la marca de la casa: entrepans de flauta de tortilla, pernil ibèric i fuet, o el clàssic de tonyina amb maignesa i pebrot assenyat parlen d'una manera d'esmorzar cent per cent barceloní. Per al dinar, plat calent de cullera (fricandó, albòndigues amb sèpia, rabo de bou...) i un repertori de tapes clàssiques. I també les inevitables concessions al turista que fa cua a La Casa de les Punxes: tatakis, torrades amb alvocat i els ous benedict, però tot a preus que no gentrifiquen.

Llegir més: https://www.timeout.es/barcelona/es/noticias/reabre-uno-de-los-grandes-bares-historicos-de-barcelona-020124

Web: somosesencia.es

Instagram: @somosesencia

Per a més informació
Rocío Ledesma - comunicacion@somosesencia.es