Una barraca amb vistes al mar: peix i arròs de primera a aquest restaurant de Barcelona
Un restaurant del passeig marítim amb bon menjar i millors vistes
Quan pensem a menjar a primera línia de mar, el primer que ens ve al cap són els quiosquets; espais autèntics a peu de platja on es fa cuina típica de mar. Però els quiosquets estan a l'aire lliure, només obren a l'estiu i estan plens de sorra, així que si vols gaudir d'un bon àpat marítim, en qualsevol època de l'any i sense renunciar a fer-ho a primera línia de platja, el restaurant Barraca de la Barceloneta és la teva opció ideal.
Taules en un mirador
El restaurant Barraca (P. Marítim de la Barceloneta, 1) és un dels clàssics del front marítim de Barcelona. Un local que reobre els fogons amb una oferta millorada que manté l?essència del restaurant antic. Es tracta d' un local obert al mar ; tot i no estar a peu de platja com una guingueta, la terrassa de fora i la planta baixa oberta al carrer conviden els vianants a ocupar les cadires. El millor, però, s'amaga al segon pis. Un menjador ampli, amb mobles de fusta, una cuina oberta al fons i uns finestrals amb vistes al mar són l'escenari ideal per fer un bon àpat en família . Es tracta d´un menjador renovat i lluminós que inclou un petit espai de terrassa en un racó del segon pis.
La ubicació idònia del restaurant ve acompanyada d'una gran qualitat del menjar que se serveix.
El xef Marcos Bautista i el seu equip són els encarregats de fer màgia a la cuina. Una de les particularitats més curioses del Barraca és el servei de peix sota demanda. mercat i que al xef el cuini de la manera que es vulgui: al forn, a l'ori, a la planxa, bullit... Un servei molt habitual a l'època de els nostres avis que ara és gairebé impossible de trobar a Barcelona.
Passeig turístic, dinar fantàstic
Que no us enganyi la situació privilegiada del restaurant. Tenim a pensar que els locals ubicats a primera línia de mar són llocs turístics que serveixen paella congelada. Però res més lluny de la realitat . el menjar que se serveix. Al Barraca tenen entrants clàssics de tota mena -com croquetes, ostres o la tradicional bomba de la Barceloneta-, però el punt més fort de la carta són els arrossos i els plats de peix.
Menció especial per al cremós de xocolata amb cor d'avellana, un plat dens, intens i saboríssim
El preu mitjà del local ronda els 40€, beguda inclosa. El més important a l'hora de pagar un dinar és fer- ho satisfet. amb uns sabors equilibrats. El peix -en aquest cas el llobarro- no només és tendre i saborós, sinó que ve acompanyat d'unes patates. al forn que arrodoneixen un plat boníssim. La cirereta del pastís, però, la posen les postres . Són una mica cars, però també són exquisits. .