Tornar al Blog
December 2, 2024

Tierra Brava , al cor del mercat del Ninot, emprèn una nova etapa gastronòmica

El restaurant és un dels set estendards del barceloní grup Somos Esencia, que fa més de 30 anys que és al sector

Que un restaurant s'ubiqui al cor del Mercat del Ninot , al carrer Casanova 133, i que es truqui Tierra Brava convida a ser descobert perquè és garantia que els seus productes són veritablement frescos i de temporada, en recórrer només uns metres des dels proveïdors fins a la cuina. A més, per a aquells que ja el coneixien, el local acaba de ser millorat per aportar més lluminositat a la seva àmplia sala, novetat que s'uneix a l'estrena de 21 nous plats a la seva extensa carta, més cocteleria d'autor, uns elements que conviden a qualsevol amant de la gastronomia mediterrània.

Els copiosos plats de Tierra Brava són de qualitat i fugen de tot artifici . La màxima del grup Som Essència a què pertany l'establiment és fer sentir el comensal a la seva «altra família», gràcies a la calidesa d'un tracte acollidor ia la passió en l'esforç per fer les coses bé que guien la família de Xavier Mitats , patriarca que amb els seus fills Guillem i Alex porta més de 30 anys d'experiència al sector.

L'espai de Tierra Brava i el seu personal fa sentir com a casa , i els plats aconsegueixen la connexió entre el comensal i el producte de proximitat gràcies a una proposta gastronòmica honesta. Els arrossos són un dels seus forts, perquè estan cuinats al forn de carbó, mentre que entre els nous plats destaca l'alvocat a la brasa amb tàrtar de salmó especiat, que incorpora el sabor únic del shichimi togarashi japonès.

També destaquen els espàrrecs blancs amb holandesa trufada i pernil ibèric, una combinació que eleva ingredients tradicionals amb un toc de sofisticació, a més de la combinació de sabors del nou ceviche de gambetes, on la qualitat del producte i la frescor de cada ingredient es fan evidents .

Una pizza en una xarola de metallDescripció generada automàticament amb confiança mitjana

Resulta tan exquisit com sorprenent l'original mini croissant de steak tàrtar, que introdueix un deliciós umami a la carta, combinant la riquesa de la carn amb la suavitat del croissant dolç i el contrast dels adobats. Altres noves opcions són el tàrtar de tonyina vermella sobre moll a la brasa, que combina la frescor del peix amb un toc fumat; les exquisides vieires a la planxa amb crema de porros, o el turbot al pilpil amb xips de patata del Pirineu, que ofereix un equilibri perfecte entre textura i sabor.

Un plat profund amb menjarDescripció generada automàticament

A més, Tierra Brava aspira a ser la millor opció culinària per al dia a dia i, per això, l'establiment proposa un menú de migdia compost per tres primers, tres segons i dues postres a escollir per 25 euros . També s'hi suma una carta de cocteleria d'autor dissenyada especialment per al restaurant amb 7 referències úniques i una programació de música en directe renovada que inclourà l'actuació de DJ's amb vinil, així com altres grups musicals de joves talents.

Una persona en una cuinaDescripció generada automàticament

El grup Som Essència l'integren, a més de Tierra Brava , els establiments Brisa, Agua , Bar Bauma, Barraca, Fauna Cafè i GatoPardo, tots ells ubicats en espais amb caràcter propi, a la vora del mar oa l'Eixample Treballen unes 300 persones que van aconseguir facturar l'any passat 17 milions d'euros, un 20% més que a l'anterior exercici. I aquest any la projecció prossegueix en haver obert a l'estiu Barraca, amb la llotja com a cultura i els arrossos de costa com a especialitat, a més de GatoPardo, portant la tradició italiana als peus de l'Arc de Triomf, seguit de Fauna Cafè, un bar de tapes cosmopolita envoltat per vegetació.

El 2019 el grup va adquirir l'oasi davant la Mediterrània que és Agua , al costat de Tierra Brava , l'essència emplatada del mercat del Ninot. El 2020 va arribar Brisa Palau de Mar, un jardí davant del port amb una terrassa atemporal, bones tapes i cocteleria d'autor. Després del parèntesi pandèmic, el 2023, va ser el torn de Bar Bauma, que va reviure després de més de 50 anys d'història amb els seus famosos platerets de barri en un local ubicat davant de la Casa de les Punxes. En qualsevol d'aquestes set opcions, el comensal se sentirà a «la seva altra família».

Els nostres restaurants

Amb les seves respectives ubicacions, cada restaurant li és fidel al seu esperit, el seu barri i el seu públic.

Cuina fresca amb personalitat i ambients amb essència pròpia. Descobreix els 7 conceptes gastronòmics del grup