Som Esencia obre dos nous restaurants a Barcelona després de facturar més de 17 milions el 2023
El grup de restauració barceloní suma dues obertures més el 2024 després de la seva aposta per reobrir l'emblemàtic Bar Bauma
El grup de restauració Som Essència creix a Barcelona. Després de tancar el 2023 com un exercici històric amb una facturació que supera els 17 milions d'euros --gairebé un 20% més que l'exercici anterior--, el conglomerat de restaurants reforça la seva aposta per la capital catalana amb dos restaurants nous.
A principis del 2024 ja va fer el primer gran moviment amb la reobertura de l'emblemàtic Bar Bauma, un restaurant amb més de 50 anys d'història a la ciutat. Ara, amb un ambiciós pla de creixement --amb una previsió de facturació de 30 milions el 2024--, Somos Esencia ha anunciat a Metrópoli que obrirà dos nous restaurants abans d'estiu: el Barraca i el Fauna Café .
Reobertura de Barraca
El Barraca , un restaurant de la Barceloneta que compta amb una llarga trajectòria, ha estat adquirit pel grup i es renovarà completament. Segons ha explicat a aquest digital, Àlex Mitats, director executiu, es farà una reforma integral del local i de la carta, tot i que s'apostarà per mantenir l'essència històrica de l'establiment.
L'obertura d'aquest projecte al passeig marítim de la capital catalana és una gran oportunitat amb l'arribada de la Copa Amèrica de vela. , explica Mitats. Així, la companyia reforçarà la seva presència a la Barceloneta, on ja té el restaurant Agua .
El nou Fauna Cafè
D'altra banda, el Fauna Café és un nou projecte que obrirà a Arc de Triomf en “aproximadament un mes”. Segons explica Mitats a Metrópoli, ocupa els baixos d'un nou edifici de la zona i pretén oferir a la clientela dos conceptes diferenciats: una zona dedicada a tapes i esmorzars i una altra a un restaurant.
Amb aquestes dues adquisicions, Som Essència passarà a tenir set restaurants a la capital catalana: Bar Bauma, Fauna Cafè, GatoPardo, Barraca, Agua , Terra Blava i Brisa . "Ens hem plantejat uns objectius molt ambiciosos , però estem convençuts que comptem amb tot el necessari per complir-los amb la nostra oferta gastronòmica", assegura el director executiu.
300 empleats més
El creixement de Som Essència també es veurà reflectit en laugment de personal. Així, i d'acord amb el road map de la companyia, acabarà el 2024 amb una plantilla al voltant dels 300 empleats entre oficines i tots els locals.
L'aposta del grup, segons expliquen a aquest mitjà, està focalitzada a Barcelona per les arrels i la trajectòria a la ciutat. Tot i això, asseguren que "no tanquen cap porta" a ampliar la seva presència en localitzacions prime d'altres ciutats espanyoles en el futur.
Agua , l'inici del negoci
Som Esencia és un negoci familiar amb més de 30 anys d'experiència al sector que va néixer després de la venda del Grup Tragaluz al fons d'inversió Miura. Segons explica el director executiu, el restaurant Agua formava part del grup i va quedar fora de l'operació, i per això la família Mitats --vinculada a Tragaluz als seus inicis-- va començar a gestionar-lo.
Després de l'adquisició de dos restaurants més, Terra Blava i Brisa, es va forjar la necessitat de constituir un grup, que ha fet un gran salt aquest 2024.