L'emblemàtic Bar Bauma reobre les portes a Barcelona
L'establiment va tancar les portes el setembre passat i reobre de la mà del grup 'Somos Esencia', que es compromet a "mantenir la tradició culinària i els valors"
L'emblemàtic Bar Bauma, amb més de 50 anys d'història a Barcelona, reobre les portes. L'establiment, que va tancar sense fer gaire soroll el setembre passat, torna a donar vida als barcelonins de la mà del grup Somos Esencia, que ha adquirit el negoci.
El bar, ubicat al número 124 del carrer de Roger de Llúria, és un clàssic de la gastronomia local des de la seva obertura als anys 40 i reobrirà al públic de forma oficial aquest dijous, 1 de febrer.
Amb l'adquisició del negoci, el grup de restauració ha assumit la responsabilitat de continuar el llegat de Bauma i mantindrà part de la seva decoració dels anys 50. L'objectiu, segons expliquen, és brindar als comensals una " experiència autèntica amb un toc nostàlgic" de la capital catalana".
Obert després de la segona Guerra Mundial
El fundador del Bar Bauma, Joan Altarriba Àguila, va obrir l?establiment després de la Segona Guerra Mundial. Des dels anys 40, el restaurant ha estat un punt de trobada de polítics, actors, escriptors i figures literàries que han deixat la seva empremta en aquest indret emblemàtic.
A més, sempre ha destacat per la tradició gastronòmica catalana. Altarriba, que va començar a treballar amb 25 anys, ha estat el “guardià” de la tradició culinària del Bauma durant anys. Per això, Som Essència* assegura que mantindrà la base que ha atret durant anys els amants del bon menjar. "Volíem que el bar continuarà en mans d'algú amb els mateixos valors que nosaltres", assegura Altarriba.
Decoració de lespai
El nou Bauma ha renovat l'estil del local però mantenint l'essència clàssica de l'espai, amb decoracions originals dels seus primers anys d'activitat. Pel que fa a la carta , les tapes continuaran sent la seva aposta més forta.
Al bar es podran trobar des dels clàssics aperitius com les croquetes de pernil, l'ensalada russa o les patates braves, a plats més contemporanis com ara el tataki de tonyina amb guacamole o l'steak tàrtar de la casa.
“Toc fresc i renovat”
La nova aposta de Somos Esencia pretén atraure l'antiga clientela del Bauma i nous clients que vulguin gaudir de la cuina tradicional amb un "toc fresc i renovat".
En les paraules, volen ser un espai que, en una ubicació privilegiada , oferirà als seus comensals una experiència culinària única que "combina l'autenticitat de la cuina catalana amb un toc contemporani".