Tornar al Blog
October 3, 2025

Barraca guanya Joc de cartes estiu 2025: els nostres arrossos triomfen al Barcelonès

Quan va saltar la notícia, vam saber immediatament que era una cosa especial.

Quan va saltar la notícia, vam saber immediatament que era una cosa especial. Barraca, a la Barceloneta, ha estat coronada com el millor restaurant per menjar arròs del Barcelonès a l'edició d'estiu de Joc de cartes , presentada per Marc Ribas a TV3. Ens omple d'orgull perquè reconeix una cosa que fem amb passió: cuidar cada arròs, cada ingredient, cada detall al plat.

L'episodi que ens va donar el premi

El programa Joc de cartes estiu va organitzar un desafiament centrat a trobar “el millor arròs del Barcelonès”. Va visitar tres restaurants amb propostes variades: el Maysi a Barcelona, l'Espai Versàtil a Badalona, i Barraca a la Barceloneta. Cadascú va defensar el que és seu amb arrossos de diferents estils, propostes creatives, tècnica en cuina i sabor. Finalment, Marc Ribas va atorgar la victòria a Barraca .

El jurat va valorar diversos aspectes: el punt de cocció, el sabor, el fumet, la neteja, la presentació. El nostre arròs va ser considerat superior en sabor i tècnica. 

Què va fer diferent el nostre arròs?

Com es va poder veure a Barraca no vam cuinar arrossos com a simples plats, cadascú porta al darrere una tècnica perfeccionada, un respecte per la tradició mediterrània i ara, amb la brasa, un matís que marca la diferència.

  • El punt de cocció: l'arròs no estava ni sec ni passat, se sentia aquesta soltesa buscada, amb textura precisa.
  • El socarrat (aquesta crosta daurada a la base) va ser comentat positivament, cosa que molts competidors lluitaven per aconseguir.
  • La brasa es va combinar amb ingredients frescos: productes del mar, verdures, marisc, conjunts que equilibraven fum, dolçor natural i sabor pur.
  • L'estètica del plat també hi va influir: presentació neta, sense artificis, però atraient, que deixava veure cura, harmonia de colors i respecte pel producte.

Reaccions, tensió i reconeixement

Aquest episodi no va ser precisament tranquil. Hi va haver moments de tensió: crítiques directes, comparacions i exigències entre els participants, fins i tot retrets per detalls de tècnica. Però al final la resolució va ser clara: Barraca va saber resistir la pressió, demostrar consistència i convèncer el jurat. El premi inclou reconeixement públic, repercussió mediàtica (que ja es nota) i, sobretot, la satisfacció de veure que allò que fem a la cuina, cada sofregit, cada fumet, cada arròs, té ressò més enllà dels nostres comensals habituals.

El que això significa per a Barraca

Guanyar Joc de cartes estiu 2025 no només és una distinció; és, per a nosaltres, un impuls per continuar millorant. Reafirma que apostar per la qualitat, la tècnica i l'autenticitat (i ara la brasa) té sentit. També ens compromet encara més: a mantenir aquests estàndards, a seguir cuidant cada arròs com si fos el primer, sabent que darrere hi ha moltes mirades, més exigents que mai.

Quina Barraca hagi estat elegit “el millor arròs del Barcelonès” augmenta la visibilitat, enforteix la nostra reputació i permet seguir compartint esdeveniments i celebracions amb la seguretat que els que ens trien obtenen alguna cosa especial.

Gràcies a l'equip, gràcies a vosaltres

Aquesta victòria és de tots: de l'equip de cuina, de servei, sala, proveïdors, dels que tenen cura de cada detall, de cada arròs. I de vosaltres, els clients, que confieu a Barraca, que en veniu amb ganes, que valoreu l'autenticitat, el sabor, el que heu viscut en seure a la nostra taula.

Mirant endavant

Això ens impulsa a explorar nous arrossos, noves combinacions i continuar integrant la brasa amb aquest estil propi que ens defineix. Seguirem innovant, però amb els peus a la tradició marinera que sempre ha estat l'ànima de Barraca.

Perquè quan parlem d'arrossos i ara ho podem dir amb orgull, no només volem ser bons; volem ser els millors en allò que fem. I aquesta victòria és un pas més en aquest camí.

Els nostres restaurants

Amb les seves respectives ubicacions, cada restaurant li és fidel al seu esperit, el seu barri i el seu públic.

Cuina fresca amb personalitat i ambients amb essència pròpia. Descobreix els 7 conceptes gastronòmics del grup